About Me

© 2008-2010 Florin Muraru. Powered by Blogger.

Abonare postari noi

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Support Wikipedia

Followers

Club

Harta Fotografilor din Romania

Lucruri dragi

Monday, January 12, 2015

Din nou aici- Azi despre un oras fabulos- New York

Dupa mai mult de un an am decis sa revin in acest blog.
Pentru inceput doar sap prin arhivele mele.  Si voi scoate poze mai noi si mai vechi. Vor fi mai putine cuvinte si mai multe fotogafii.

Am sa incep cu cateva fotografii dintr-un oras pe care il admir, facaute in 2011.
Nu il iubesc, este rece, egoist, individualist, nu prea ingrijit si cam fitzos.. Dar il admir pentru ce intampla in acest oras, pentru dinamismul oamenilor, pentru cum reuseste sa se reinventeze si chiar sa renasca, ca Pheonix, din cenusa.

New York 2011

 Aglomearat dar si deschis marii, aici se regaste un simbol -statuia Libertatii- care a dat sperante si a facut frica unui nou inceput sa fie depasita, pentru sute de mii de oameni care si-au luat inima in dinti si au decis sa faca cateva mii de mile peste ocean, pentru un nou inceput. America este o tara de prionieri, de oameni care au depasit greutati incalculabile sa o cuprinda si sa o creasca.
Si spiritul acelor pioneri mai este in genele celor de azi.





Acest nou turn care se inalta in New York, pe locul unde cele doua turnuri gemene s-au prabusit, este un alt simbol.
Al renasterii permanente al orasului si a natiunii, un sibmol al capacitatii imense a acetui oras de a se re inventa, a capacitatii acestui popor de a nu se lasa doborat si de a trage mai departe si a se dezvolta.

Sunt multi oameni simpli aici dar ce nu poate nimeni sa contrazica, este ca, se vede cum, peste generatii, motivatia si puterea pionerilor s-a transmis si este inca in genele acestui popor.





Saturday, April 27, 2013

Night in Berlin - V

Berlin e colorat ziua. Dar e fabulos noaptea. acum 3-4 ani am fotografiat mult noaptea. Acum m-am intors pentru cateva locatii pe care doream sa le vad si fotografiez din nou







Wednesday, April 24, 2013

Berlin - 1- la Balci

Berlin-ul este pentru mine o continua si reinoita dragoste.

Am descoperit orasul acum 4 ani si am ramas surprins sa nu gasesc un oras tipic german ci sa gasesc un oras cosmopolit, european, cu oameni deschisi si educati . Un oras in care mi-a fost imposibil sa imi imbunatatesc germana- pentru ca toti imi raspundeau in engleza :). Un oras profund cultural, modern dar si clasic, la care in fiecare colt te miri de cum a putut un oras, complet distrus la sfarsitul razboiului, sa renasca mai frumos si mai elegant. Un oras al contrastelor intre Est si Vest si in acealsi timp un oras al sinergiilor dintre Est si Vest.

De fiecare data imi face placere sa gasesc noi locuri de fotografiat, sa revin in cele in care am fotografiat alta data si sa ma bucur de culorile si de lumina si luminile orasului.

In prima parte- un ... bâlci în Berlin..








Friday, April 19, 2013

It's spring, And even it's not Valentine's day, they are for


A venit de adevaratelea. A venit primavara.
Deci momentul mult asteptat. Fotografieeeeem flori din curte

Anul aceste nu mai fotografiem si insecte :)






Monday, April 23, 2012

Macro ganganii

Dupa ce am gasit flori pe care sa le fac cat se paote de mari a venit randul ganganiilor. Daca florile sunt dragute si stau la fotografiat, chiar de bate vantul, cu ganganiile este alta discutie. e putin mai complicat si iti trebuie muuult mai multa rabdare sa prinzi  o furnica, o albina, o musculita sau un paiangan sa stea la fotografie.
Mai ales cand daca schimbi cu 2 mm obiectivul insecta iese din focus. Si la in aparat de 2kg asta nu e foarte greu

Harnicuta la munca
 Musculita avea circa 4 mm lungime.. 
 Greu la deal...
 Painajen- corpul lui este de cca 4-5 mm
Primele incercari mai jos.

Macro- V's flowers

Fotografiind flori am pus mana si pe un obiectiv de Macro. De care m-am indragostit..



Saturday, April 21, 2012

Passing the garden -VFlowers

Nu trece nicio zi de Florii sau 14 aprilie (prietenii stiu de ce) fara sa nu ma apuce sa fac fotografii prin curte. Asa ca si anul acesta am facut din nou.. Flori in primul rand. Pentru ca nimic nu arata mai frumos decat aceste flori efemere in zile de primavara..

Le iubesc., Si ele ma iubesc atat timp cat sunt asa de frumoase de fiecare data de ziua mea Val :)









Tuesday, February 21, 2012

Backstage